علت افزایش آمار مبتلایانِ کرونا در روزهای اخیر
جارستان به نقل از عصرایران؛ رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا با تاکید بر اینکه افزایش آمار مبتلایان به کرونا در روزهای اخیر به معنای افزایش ابتلا به کرونا نیست، گفت: علت این افزایش در آمار به دلیل تغییر تمرکز ما از بیماران بستری در بیمارستان به کل جامعه است. دکتر حقدوست
جارستان به نقل از عصرایران؛ رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا با تاکید بر اینکه افزایش آمار مبتلایان به کرونا در روزهای اخیر به معنای افزایش ابتلا به کرونا نیست، گفت: علت این افزایش در آمار به دلیل تغییر تمرکز ما از بیماران بستری در بیمارستان به کل جامعه است.
دکتر حقدوست در خصوص کم شدن میزان رعایت نکات بهداشتی نسبت به روزهای ابتدایی شیوع کرونا از سوی مردم، گفت: باید در نظر داشته باشیم تحمل جامعه و افراد یک تحمل بی نهایت نیست، مردم نیاز دارند بیرون بروند و چرخ اقتصاد نیاز به چرخش دارد. این موضوع تنها مخصوص ایران نیست و توصیههای ما باید بر اساس نیاز جامعه باشد.
وی با بیان اینکه تخمین زده میشود در برخی کشورهای اروپایی، بروز افسردگی و حتی خودکشی به سبب ویروس کرونا ممکن است تلفاتی بیش از ویروس کرونا بر جامعه ایجاد کند، اظهار کرد: باید نگاه به این بحران جامع باشد تا تمام نیازهای مردم را پاسخگو باشیم. پس قسمتی از کاهش فاصله گذازی اجتماعی و فیزیکی لاجرم در ایران و جهان به وجود خواهد آمد.
برای سفر رفتن هنوز زود است
وی در پاسخ به این پرسش که آیا مردم میتوانند با رعایت پروتکلهای بهداشتی به سفر بروند یا خیر، تصریح کرد: بهتر است من پاسخ این سوال را ندهم و خود مردم فکر کنند. اگر یک دقیقه با خودمون فکر کنیم حتما به این نتیجه خواهیم رسید که به سفر نرویم مگر در موارد ضروری که آنهم باید با رعایت پروتکلهای بهداشتی انجام شود، بنابراین هنوز برای رفتن به سفر تفریحی خیلی زود است.
افزایش شناسایی بیماران مبتلا به کرونا
حقدوست با بیان اینکه بیماری کرونا طیف وسیعی دارد، تصریح کرد: افرادی هستند که در طول مدت ابتلا علائمی ندارند و افرادی هم هستند که به مرگ نزدیک میشوند. ابزارهای شناسایی ما به گونهای است که ابتدا افراد با علائم شدید را پیدا میکنیم. تمرکز ما در روزهای ابتدایی بر موارد شدیدی بود که مجبور به آمدن به بیمارستان بودند و شمارش شان میکردیم. کم کم با احاطه بیشتر بر بیماری این فرصت ایجاد شد که بیرون از بیمارستان نیز به این بیماری نگاه کنیم و بیمارانی که در جامعه بودند اما شمرده نمیشدند، امروز شمارش میشوند. در نتیجه ممکن است تعداد شمارش افراد بیمار بالا رفته باشد، ولی این ابدا به معنای آن نیست که افراد بیشتری در جامعه در حال ابتلا به کووید۱۹ هستند.
این اپیدمیولوژیست، با بیان اینکه یکی از ابزارهای قدرتمند در مدیریت بیماریها، رفتار مردم است، ادامه داد: خدا را شکر از روزهای اول این رفتار اصلاح شد. مواردی مانند دست دادن، روبوسی کردن و… که از روزهای اول کنترل شد. ابزار دوم ما که به شدت به آن وابسته بودیم بحث فاصلهگذاری فیزیکی بود. در فاصلهگذاری فیزیکی به دلیل اینکه هرکسی در جامعه ممکن است عامل آلودگی باشد، به مردم توصیه میشود از یکدیگر فاصله بگیرند و در منزل بمانند.
وی با تاکید بر اینکه آمار فعلی جانباختگان کرونا در روزهای اخیر مربوط به بیماران وخیمی است که حدود یک ماه قبل مبتلا شدند، گفت: این افراد با شیوههای مختلفی در ICU نگهداری شده بودند، اما ارگانهای مختلفشان مشکل پیدا کرده بود. آمار فوتی روزهای اخیر همگی مواردی نیستند که اخیرا به کووید۱۹ مبتلا شده باشند و تعدادی از کسانی هستند که پیش از این مبتلا شده بودند.
تست کرونا از افراد فاقد علامت با پروتکل های خاص
حقدوست که در یک برنامه تلوزیونی صحبت میکرد، با بیان اینکه از افراد فاقد علامت نیز با پروتکلهای خاص تست گرفته میشود، افزود: اگر فردی علامت دار، به بالغ بر حدود ۱۲۰۰ مرکز مشخص شده برای این بیماری مراجعه کند، از او تست خواهند گرفت و اگر تست مثبت باشد همکارانمان فورا به کسانی مراجعه میکنند که در روزهای اخیر با فرد مبتلا در تماس بوده اند و از این افراد که ممکن است علائمی نداشته باشند نیز تست کرونا گرفته میشود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰